Custom House Quay, Weymouth, Dorset DT4

£895,000

Guide price

  • Bedrooms: 3
Located on the 3rd floor of Deheers, with colourful south facing views across Weymouth’s Old Harbour, Cosens’ Penthouse provides fresh, luxury warehouse living to a level of quality previously not available in the local area.

All residences at Deheers can be accessed by stairs and lift, are centrally heated and benefit from fixtures and fittings that have been chosen to compliment the history of the building and provide a beautifully simple palette around which to make a home. From the high specification fixtures in the kitchens and bathrooms to the thoughtfully arranged living areas and bedrooms, the Deheers team have been meticulous in ensuring no feature has been overlooked.

Lobby

This large connecting space provides; egress from the property; access to all the main living areas; six generous storage cupboards; a cloakroom with WC and hand basin. The lobby is well lit through a Crittall style wall that provides views and access into the main, south facing living area. The floor covering is an oak effect laminate with a high level of water-resistance and a board width of 190mm, above which the painted plaster walls provide a number of opportunities to display large artworks.

Living Area 12.66m x 10.44m (41’6 x 34’3)

A vast open plan space with walls finished in a mix of red brick slip and painted plaster capped by an impressive vaulted ceiling with original exposed timber beams. The south elevation houses centrally positioned French doors opening onto a Juliet balcony, flanked by two large opening windows all with charming views across the Old Harbour. Hints of the buildings past are on show throughout, including a number of steel tie rods, newly painted to match the Smart Heritage aluminium windows.

Kitchen

A light airy kitchen aided by natural light from a large west facing floor to ceiling window, topped off with generous 20mm work surfaces and boasting the following appliances, all energy rated A or above:

Miele Built-in Oven

Blanco Compact Microwave Oven

Blanco kmda Vented Induction Hob

Blanco Series 6 Built-in Fridge-Freezer

Blanco N50 Built-in Dishwasher, 14 Place Setting

Blanco Leesti Granite Sink

Blanco Envoy Tap

A large island unit provides a plethora of under-counter storage, 3 pin and usb sockets and a breakfast bar with seating for three. The island is lit by 3 feature ceiling pendants.

Utility Room

A large island unit provides a plethora of under-counter storage, 3 pin and usb sockets and a breakfast bar with seating for three. The island is lit by 3 feature ceiling pendants.

Miele 8kg Washing Machine

Miele 7kg Tumble Dryer

Caple Leesti Granite Sink with Drainer

Blanco Envoy Tap

Dining Room

Space enough to; comfortably seat and entertain 12 friends or family; provide surplus for free standing furniture options such as a large bookcase or sideboard. The dining area is lit by 3 feature ceiling pendants.

Formal Lounge

This large full width space is located toward the front of the living area and provides a more formal setting to seat and entertain in excess of 12 friends and family in generous comfort. Quayside views can be sought to the south and west.

Informal Lounge

An intimate space flanked by a feature brick slip wall and low, long, cantilevered storage unit. The space allows for multiple sofa configurations, seating in excess of 5-6 people. There is provision for a wall mounted TV and there are a number of opportunities to display large artworks. Natural light is provided from an east facing skylight overhead.

Office

This area has room for a formal desk space arrangement and associated storage. There is good line of sight from the office area right across the entire living area. This space could equally be used for other purposes such as to house a grand piano, card or games table. Additional natural light is provided from a cleverly created light well, through large frosted glazing.

Inner Lobby

This transition space, right next to the Crittall style wall, is big enough to house a small corner vanity unit or console table with mirror above.

Master Bedroom 9.90m x 4.57m (32’6 x 14’12)

The master bedroom is split into three distinct zones, sleeping, dressing and bathing and arranged to take full advantage of two large windows. Decor is clean and simple in its design and carefully considered to evoke a sense of well being. Light painted plaster walls are complimented by aesthetically pleasing fitted furniture with ply effect edging and an original steel tie rod, finished to match the Smart Aluminium windows. The oak effect laminate floor continues through from the lobby and living areas.

Master Ensuite

This area is split into three sub-zones, bathing, shower & WC. Tiled throughout, the ensuite is dressed with the following fixtures:

1.8m x 0.8m free-standing bath

1.3m x 0.9m walk-in shower

Vado taps, shower and associated fittings

Bespoke vanity unit with his-&-hers round surface mounted sinks and double drawers below.

Vitra WC and flush plate

1.2m x 0.5m towel radiator

Bedroom 2 4.50m x 4.20m (14’9 x 13’9)

Bedroom 2 is clean and simple in its design and carefully considered to evoke a sense of well being. The light painted plaster walls are complimented by aesthetically pleasing fitted furniture with ply effect edging. The oak effect laminate floor continues through from the lobby area.

Although situated towards the centre of Deheers’ third floor, bedroom 2 still benefits from natural light. Rb Studio Architects have cleverly created a large light well, connecting more centralized areas to the outside world through large frosted glazing.

Bedroom 2 Ensuite

This area features a tiled floor as well as two tiled feature walls and is dressed with the following fixtures:

2m x 0.8m walk-in shower

1 taps, shower and associated fittings

1 vanity unit with a single drawer and surface mounted round sink

1 WC and flush plate

1.2m x 0.5m towel radiator

Bedroom 3 5.50m x 6.30m (18’1 x 20’8)

The third bedroom shares many of Bedroom 2’s features including its own dedicated ensuite shower room. It is naturally lit through a fixed, east facing, frosted window and the Crittall style wall that provides access into the central lobby. There is additional space for occasional furniture.

Enclosed Garage

Located on the ground floor, the garage is fully enclosed with vehicle access from East Street.

Cosens' Penthouse is allocated 1 parking space (with the facility to install a car charging point) as well as its own dedicated bicycle storage.

There is direct internal access, through a small lobby, to the lift/stairwell area.

Disclaimer

All information provided in this document has been published in good faith and the utmost effort has been made to ensure accuracy. Information and images concerning floorplans, apartment specification and room dimensions are anticipated only and subject to change. As such they should be considered as indicative only and if any of the information in this document has changed since the time of writing then the authors cannot be held responsible.

The property enjoys an enviable position fronting Weymouth's picturesque inner Harbour and is a short distance from the sweeping sandy beach and the Georgian Esplanade which provides a range of leisure and entertainment facilities, as well as shops and businesses which lead to the bustling town centre. There are rail links from Weymouth to London Waterloo or Bristol Temple Meads and an improved road network which makes the area very accessible.

Arrange viewing

Symonds & Sampson - Poundbury

See all properties from this agent

Send me homes like this by email